1 su bardağı hafif ılık süt
1 bardak ılık su
1 su bardağı Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
2 yumrta sarısı üzerine sürmek için
Üzerine çörek otu
Pamuk Poğaça İç Malzemesi ; Peynir
Maydanoz vaya dere otu
isterseniz yarısına zeytin ezmesi veya dilimleri kullanabilirsiniz
Pamuk Poğaça Hamuru ;
Pamuk Poğaça Nasıl Yapılır Mayayı hamur yoğurma kabına koyalım, kap geniş ve derin olmalı ,
Mayanın üzerine hafif ılıtılmış el değdiğinde yakmayacak sıcaklıktaki sütü mayaya ekleyip üzerine toz şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım ve mayayı eritelim , ve ılık suyu ekleyelim , sıvı yağı ekleyelim
Süt ve su ile karıştırdığımız mayaya azar azar un ekleyelim , ve yoğuralım , yumuşacık bir kıvam aldığında üzerine nemli bir bez örtüp , çevresini havlu ile sarıp oda sıcaklığında mayalı hamur iki kat kabarana kadar bekletelim , yaklaşık 1 saat kadar
Kabaran hamuru tekrar yoğurup , ceviz büyüklüğünde parçalar alıp , elimizde yassılaştırarak açıp içine iç harcını koyalım (Peynir veya maydanoz yada zeytin dilimleri koyabilirsiniz – arzu ederseniz haşlanmış patates yada başka iç harçlar ile nefis poğaçalar elde edebilirsiniz)
İç harcını koyduğunuz hamurların kenarlarını birleştirip , birleşim yerini tepsiye gelecek şekilde yağladığınız tepsiye yerleştirin,
Üzerine yumurta sarısı isterseniz yumurta sarılarının içine 1 yemek kaşığı süt eklerseniz daha yumuşak ayrıca biraz daha az kızarık görünecektir.
Poğaçaların hepsine yumurta sarısını yumurta fırçası yardımıyla sürüp , çörek otu veya susam yada dilerseniz haşhaş tohumları serpebilirsiniz
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Yumuşacık poğaçalar pişince , sıcak veya soğuk olarak çay ile servis edin.
Not ; arkadaşımın poğaçaları susamlı olanlar peynirli çörek otlu olanlar zeytinli idi , kolaylıkla ayırdık sizde birden fazla iç yaptığınızda farklı üst malzemeleriyle kolayca ayırabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder