24 Nisan 2017 Pazartesi

BESİNLERİ DOĞRU PİŞİRME


Besinleri Nasıl Daha Doğru Bir Şekilde Pişirebiliriz?

• Yemeklerinizi pişirirken yağda kızartma veya kavurma gibi yöntemler yerine mümkün olduğunca haşlama, fırında ızgara, buharda-suda pişirme gibi yöntemleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

• Yemeklerinize farklı lezzetler katmak istiyorsanız sebzelerle ve baharatlarla çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz, yağlı soslar yemeğinize lezzet katmak için tek çözüm değil.

• Sos hazırlarken veya çorba pişirirken krema yerine az yağlı süt kullanmayı da deneyebilirsiniz, çok daha hafif ve sağlıklı bir seçim olacaktır.

• Sebze yemeği pişirirken bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı) yeterli gelecektir. Sebze yemeğini etli pişiriyorsanız yağ ilave etmenize gerek kalmayacaktır.

• Izgarayı sadece et, tavuk, balık gibi yiyecekler için değil, sebzeler için de kullanmayı deneyin. Patlıcan, kabak, soğan gibi sebzelerle çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.

• Bir yumurta ve iki yumurta beyazını karıştırıp, tavada çok az suyla beraber sebzelerinizi pişirebilirsiniz.

• Tavuğun haşlama suyunda biriken yağı sebze yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz.

• Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmek çok daha sağlıklı ve lezzetli bir çözüm olacaktır.

• Fırın tepsinizin tabanını yağlamak yerine yağlı kâğıt kullanın.

• Kurabiye, kek, pasta gibi tariflerinizde şeker yerine kuru meyve, bal veya pekmez gibi seçimler yapabilirsiniz. Yağı azaltmak için de yağsız süt tercih edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder