Besinleri Nasıl Daha Doğru Bir Şekilde Pişirebiliriz?
• Yemeklerinize farklı lezzetler katmak istiyorsanız sebzelerle ve baharatlarla çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz, yağlı soslar yemeğinize lezzet katmak için tek çözüm değil.
• Sos hazırlarken veya çorba pişirirken krema yerine az yağlı süt kullanmayı da deneyebilirsiniz, çok daha hafif ve sağlıklı bir seçim olacaktır.
• Sebze yemeği pişirirken bir kilo sebzeye iki yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı) yeterli gelecektir. Sebze yemeğini etli pişiriyorsanız yağ ilave etmenize gerek kalmayacaktır.
• Izgarayı sadece et, tavuk, balık gibi yiyecekler için değil, sebzeler için de kullanmayı deneyin. Patlıcan, kabak, soğan gibi sebzelerle çok güzel sonuçlar elde edebilirsiniz.
• Bir yumurta ve iki yumurta beyazını karıştırıp, tavada çok az suyla beraber sebzelerinizi pişirebilirsiniz.
• Tavuğun haşlama suyunda biriken yağı sebze yemeklerinizde ve çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
• Patatesi kızartmak yerine fırında sütle pişirmek çok daha sağlıklı ve lezzetli bir çözüm olacaktır.
• Fırın tepsinizin tabanını yağlamak yerine yağlı kâğıt kullanın.
• Kurabiye, kek, pasta gibi tariflerinizde şeker yerine kuru meyve, bal veya pekmez gibi seçimler yapabilirsiniz. Yağı azaltmak için de yağsız süt tercih edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder