BEĞENDİZ Mİ?
Bookmarks
Arşiv
-
▼
2017
(18)
-
▼
Nisan
(16)
- PİLAVA NE KADAR YAĞ KONUR?
- MUTFAK
- ÖLÇÜ ALETLER
- BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YEMEKLER
- FIRINDA PATLICAN KEBABI
- BESİNLERİ DOĞRU PİŞİRME
- AKLIMIZDA BULUNSUN
- PÜF NOKTALAR
- PRATİK BİLGİLER
- YEMEK HAKKINDA BİLGİ
- YEMEKLERİMİZİ HAZIRLADIĞIMIZ BESİN MADDELERİ
- YEMEK NEDİR? YEMEK HAKKINDA BİLGİ
- İSTENMEYEN KOKULARDAN KOLAYCA KURTULUN
- YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER
- ÖNEMLİ BİLGİLER 2
- ÖNEMLİ BİLGİLER 1
-
▼
Nisan
(16)
23 Nisan 2017 Pazar
YEMEK YAPARKEN UYGULAYABİLECEĞİNİZ PRATİK BİLGİLER
Published :
Nisan 23, 2017
1- Turşunuzun daha lezzetli olması için kurarken bir miktar şeker ilave edin.
2- Patlıcanların daha az yağ çekmesini sağlamak için kızartmadan yarım saat önce doğrayıp tuzlu suda bekletin.
3- Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır.
4- Turşunuzun çabuk yumuşamaması için kurarken sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanın.
5- Kekinizin kalıptan çıkartırken dağılmaması için oda sıcaklığına gelinceye kadar dinlendirin.
6- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça soyulmuş çiğ patates atın, fazla tuzu alacaktır.
7- Mayonez hazırlarken tutması için hep aynı yöne doğru çırpın.
8- Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.
9- Soğanlarınızı buzdolabında muhafaza ederseniz, doğrarken daha az gözleriniz yaşaracaktır.
10- Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın tersini domatesin yüzünde gezdirin.
11- Pilavınızı tekrar ısıtırken, pilav tencerenizi su dolu daha geniş bir tencerenin içine oturtarak kaynatırsanız pilavınız ilk hazırladığınızdaki gibi tazeliğini koruyacaktır.
12- Reçel yaparken sert meyveleri önceden yumuşaya kadar kaynatmazsanız, reçeliniz kıvam aldığında meyveler sert kalır.
13- Turşunuza lezzet katmak için kurarken 2-3 kereviz sapı ekleyebilirsiniz.
14- Çatlamış yumurtayı dağıtmadan haşlamak için haşlama suyuna 1 yemek kaşığı sirke eklemeniz yeterli.
15- Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırdıysanız içine irice dilimlenmiş bir kaç patates atın. Bir süre pişirdikten sonra patatesleri alın, bu sayede fazla tuzun bir kısmını alabilirsiniz.
16- Soğan kavururken pembeleşmesi için bir miktar tuz ilave edebilirsiniz.
17- Kızartma yaparken tavadaki yağın sıçramaması için içine bir miktar tuz atabilirsiniz.
18- Sosisleri çatlamadan kızartmak için kızartmadan önce bıçakla 1-2 çizik atın ya da bir kaç yerinden çatal ile delikler açabilirsiniz.
19- Mısır haşlarken tuz atarsanız mısır sertleşir, bu nedenle mısırı haşladıktan sonra tuzlayın.
20- Haşlanmış mısırın daha lezzetli olması için haşlama suyuna bir miktar toz şeker atın.
21- Bayat ekmeklerinizi galeta unu hazırlayarak değerlendirebilirsiniz. Bunun için fırında kızartıp rondoda çekmeniz yeterli.
22- Kuru kahvenizin ilk günkü tazeliğini koruması için metal ya da cam bir kavanozda muhafaza etmeniz, muhafaza edeceğiniz kaba 1 adet kesme şeker atmanız yeterli.
23- Pişireceğiniz mantarların kararmaması için yıkadıktan sonra limonlu suda bekletmeniz yeterli.
24- Karnabaharın rahatsız edici kokusu gidermek için haşlarken içine bir miktar süt ekleyebilirsiniz.
25- Kurduğunuz turşunuzun içinde organizmaların oluşmasını önlemek için kullanacağınız miktarda suyu önceden kaynatıp soğutun.
26- Bayatlamış ekmeklerinizi değerlendirmek için dilimleyip üzerine zeytinyağı ve sarımsak sürerek fırınlayın, yemeklerle servis edin.
27- Şekerlenen balı eski haline getirmek için kavanozu içi sıcak su dolu bir kapta bekletin, kısa sürede eski halini aldığını göreceksiniz.
28- Pişirdiğiniz kekin kalıba yapışmaması için hamuru dökmeden önce kalıbı yağlayın sonra bir miktar un serpin.
29- Turşunuzun aromasını arttırmak için kurarken 1 avuç kişniş tohumu ekleyin.
30- Ciğer kızartması çok çabuk sertleşebilir, bunu engellemek için una bir miktar karbonat eklemeniz yeterli.
31- Yumurta aklarını çırparken sulanmaması için kullandığınız ekipmanın kuru olmasına dikkat edin.
32- Tuzluğunuzun içindeki tuzun rutubet yapmaması için içine bir miktar pirinç atın.
33- Turşuluk malzemelerin taze ve ezik olmamasına özen gösterin, bu sayede hem daha lezzetli olacaktır, hem de daha uzun süre dayanacaktır.
34- Hamur işi yaparken tüm malzemelerinizin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
35- Böreğinizin daha lezzetli olması için döşedikten sonra 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
36- Kurabiye yaparken hamur ısınıp yumuşadıysa streç filme sararak 15-20 dakika buzdolabında dinlendirebilirsiniz.
37- Fırında tavuk pişirirken fırın poşeti kullanırsanız tavuğunuz kendi suyunda pişerek daha da lezzetli olacaktır.
38- Fırın poşetinde pişirdiğiniz tavuğun içine 1 adet soğan atarsanız rahatsız edici kokusunun kaybolduğunu göreceksiniz.
39- Pişireceğiniz etin daha yumuşak olması için 1 gece önceden süt ve zeytinyağı ile marine edebilirsiniz.
40- Patatesleri kızartırken birbirine yapışmasını istemiyorsanız dilimledikten 2-3 su yıkayıp süzülmeye bırakın.
41- Pilavınızın daha beyaz olmasını istiyorsanız pişirirken içine 1-2 damla limon suyu damlatın.
42- Pilavınızın lapa olmasını istemiyorsanız nişastası gidene kadar 2-3 su yıkayın, daha sonra süzün.
43- Pizzanızın daha yumuşak olması için hamura bir miktar patates püresi ekleyebilirsiniz.
44- Böreğinizin nar gibi kızarmasını istiyorsanız üzerine bir miktar yoğurt sürebilirsiniz.
45- Haşladığınız tavuğun suyunu buz kalıpları içinde dondurabilir, daha sonra yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
46- Pişirdiğiniz kekin iyi kabarmasını istiyorsanız, ilk 20 dakika fırınınızın kapağını açmayın.
47- Hazırladığınız kekte çökme olduysa krema ile kaplayarak kusurları gizleyebilirsiniz.
48- Reçelinizin küflenmesini önlemek için pişirirken içine küçük bir parça tereyağı atabilirsiniz.
49- Reçelinizin marmelat gibi olmaması için seçtiğiniz meyvelerin çok olgunlaşmamış olmasına dikkat edin.
50- Turşunuzun üzeri küfleniyorsa küfü kevgir ile alın, üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı ilave edin. Bu sayede artık küf tutmayacaktır.
Her Hakkı Saklıdır…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder